Tapahtumat
20/04/2018

Asiakaspäivä Logset tehtaalla

Järjestämme asiakaspäivän perjantaina 4.5.2018 klo 10-15 Logsetin tehtaalla Koivulahdessa.
Osoite on Hännisentie 2, 66530 Koivulahti.

Luvassa tehdaskierros, konemallien esittelyt, sekä makkara-, hillopossu ja kahvitarjoilu. Tehdaskierroksen aikana tutustumme tarkemmin muun muassa hakkuulaitteiden rakennusvaiheisiin, ohjaamojen rakennuspisteeseen, kuormatraktorien ja harvesterien paikkakokoonpanoon, katsastuspisteeseen, sekä uuteen TOC 2 -ohjausjärjestelmään.

Tehdaskierrokset

Suomeksi

10.00
11.00
12.00
13.00

Ruotsiksi

10.30
11.30
12.30

Yksi tehdaskierros kestää noin kaksi tuntia.

Ennakkoilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen: info@logset.fi
Ennakkoilmoittautuneille Logset lippis!

Uutiset
09/04/2018

Logset kuormatraktori suosittu messuilla

Logset osallistui viikonloppuna Pohjanmaan Suurmessuille, jotka järjestetiin Botniahallissa. Yhtiön messuosastolla oli näytillä Logset 5F GT kuormatraktori, joka herätti paljon mielenkiintoa. Koneen ohjaamossa kävi tasainen virta eri ikäisiä kuljettajia ja kone pääsi mukaan moniin valokuviin.

- Tällä hetkellä ajan Logset 5F kuormatraktoria joka on vuosimallia 2013. Kone tulisi uusia. Tämä kuormatraktori tuleekin meille koeajoon messujen jälkeen, kertoo Jens Blomqvist.

Yhtiö, jossa Jens työskentelee, ajaa pääasiassa harvennettua puutavaraa. Jens on työskennellyt metsäkoneenkuljettajana jaksottain vuodesta 2017. Messuille hän tuli tarkastamaan mitä muutoksia Logset kuormatraktoriin on tehty viime vuosien aikana.

- Logset koneissa pidän siitä, että ne ovat polttoainetehokkaita. Logset koneita on myös helppo huoltaa ja niiden ohjaamoissa on runsaasti tilaa.

Lopuksi Jens mainitsee, että Logset huoltomiehet vastaavat puhelimeen myös työajan ulkopuolella, mikä helpottaa hänen työarkea.

 

Sateenkaaren värisiä metsäkoneita

Logset messuosastolla oli myös värityspöytä jonka ääreen messuvieraat saivat pysähtyä värittämään oman metsäkoneen. Eri sateenkaarikone näkemyksistä jokainen taiteilija sai kiitokseksi Logset pipon. Alvar ja Agnes Berglund värittivät omat metsäkoneet, suunnittelivat uusiksi vaatteensa Logset tarrojen avulla ja kiipesivät tietysti kuormatraktorin ohjaamoon jopa pariin otteeseen. Heidän mielestään Logset messuosasto oli jännittävä.

27/03/2018

Tyytyväiset osakkeenomistajat

Logset yhtiökokous järjestetiin viime viikolla. Osakkeenomistajat olivat tyytyväisiä yhtiön tilanteen kehitykseen.

Nykyinen hallitus jatkaa tehtävässään 2018. Hallituksen puheenjohtajana toimii Tapio Nikkanen. Hallituksessa istuvat myös Ilkka Brotherus, Jussi Länsiö ja Seppo Koskinen.

Kuvassa tyytyväiset osakkeenomistajat vasemmalta: Ilkka Brotherus, Pascal Réty, Jussi Malmi, Jan Furunäs, Kristian Stén, Kari Mikkilä, Gustav Frantzén, Jussi Länsiö, Seppo Koskinen, Tapio Nikkanen ja Esa Rantala

Uutiset
21/03/2018

Hybridiharvesteri arvostettu innovaatio

Innovaatio Logset 12H GTE Hybridiharvesteri oli yksi seitsemästä finalistista Energy & Innovation Awards kilpailussa, joka järjestettiin Energy Week tapahtuman aikana Vaasassa. Kilpailun voittaja selvisi eilen illalla ja voitto meni Virta nimiselle yhtiölle, joka on kehittänyt sähköajoneuvojen latauspalvelun koteihin.

- Olen erittäin ylpeä Logsetin tiimistä, vaikka kilpailuvoitto ei tullut meille tällä kertaa. On todella hienoa, että tämän kokoinen yhtiö pystyy luomaan innovaation jolla on todellista merkitystä, sanoo tekninen johtaja Jukka Kivipelto.

Logset 12H GTE Hybridiharvesteri on maailman ensimmäinen hybridimetsäkone, jonka Logset lanseerasi 2016.

Kaikki kilpailun seitsemän finalistia saivat diplomin. Tuomaristossa istuivat Niklas Wägar, Wärtsilä, Mathias Grädler, Wapice, Jyrki Hirviniemi, VEO, Mikko Pieskä, Vaasan Sähkö, Krish Sankaran, Radical Innovations Group ja Anna-Kaisa Valkama, Technoloy Center Merinova.

 

Hybriditeknologia metsäkoneissa

Logset 12H GTE Hybridiharvesterissa hybriditeknologia on integroitu metsäkoneen dieselmoottoriin. Hybriditeknologian ansiosta harvesterin voima ja vääntömomentti on merkittävä, vaikka dieselmoottorin koko on koneen kokoluokkaan suhteutettuna pieni.

Hybridijärjestelmä antaa harvesterin moottorille lisävoimaa silloin kun se sitä tarvitsee. Hybridijärjestelmän ansiosta moottori kulkee tasaisesti, vaikka harvesterin työkuorma vaihtelee suuresti. Teknologian ansiosta harvesterin työtehoa on onnistuttu kasvattamaan 27 %, samalla kun polttoainekulutus on alhaisempi ja harvesteri tuottaa vähemmän päästöjä jokaista tehtyä kuutiota kohden. Innovaatio on siis hyödyllinen sekä ympäristölle että harvesterin omistajalle.  

Uutiset
15/03/2018

Logset ja Minusa ovat uudistaneet jälleenmyyntisopimuksensa

LEHDISTÖTIEDOTE

15.3.2018

 

METSÄKONEVALMISTAJALLA UUSI STRATEGIA BRASILIAN MARKKINOILLA

Logset Oy ja brasilialainen jälleenmyyjä Minusa Tratorpecas Ltda (Minusa) ovat uudistaneet jälleenmyyntisopimuksensa Brasiliassa.  Minusa, joka on toiminut Logsetin jälleenmyyjänä vuodesta 2013, jatkaa Logsetin jälleenmyyjänä. Minusa toimii edelleen Santa Catarinan osavaltiossa Etelä-Brasiliassa, sekä muissa Brasilian osavaltioissa, lukuunottamatta Paranán ja Rio Grande do Sulin osavaltioita.

Minusa on myynyt erityisesti Logset-hakkulaitteita eri alustakoneisiin. Logset TH-hakkuulaitteet soveltuvat hyvin Etelä-Brasilian mäntyalueille. Lisäksi eucalyptuksen kuorintaan suunniteltu TH-hakkuulaite Logset
TH65 Euca tarjoaa asiakkaille erinomaisen korjuuratkaisun.  Minusalla on hyvin koulutettu henkilöstö ja asiakastyytyväisyys on ollut erinomainen.

- Minusan kanssa tehty yhteistyö on tuottanut Santa Catarinassa hyvää hedelmää ja olemme saaneet alueelle tyytyväisten asiakkaiden verkoston.  Minusan koulutettu osaajien joukko pystyy helposti kasvattamaan Logsetin markkinaosuutta alueella ja nyt aloitettava panostus pohjoiselle alueelle on tämän sopimuksen tärkein tekijä. Tänään Logsetilla on kaksi jälleenmyyjää Brasiliassa, jotka yhdessä pystyvät kattamaan koko maan. Uusi strategia palvelee Brasilian asiakkaita paremmin, sanoo Logsetin toimitusjohtaja Jussi Malmi.

Minusan johtaja Giuseppe Rosa on samoilla linjoilla:

- Nyt uudistettu sopimus parantaa mahdollisuuksiamme erityisesti Brasilian pohjoisvaltioissa. Logsetin eucalyptuksen kuorintaan suunnitellut TH-hakkulaitteet soveltuvat hyvin Santa Catarinassa tarjoamiimme alustakoneisiin.  Minusa on onnistunut saamaan Logset tuotteille erinomaiset arvosanat, ja tuotteet tunnetaan täällä luotettavina ja tuottavina. Korkea jälleenhankinta-aste osoittaa sen, että Minusan kyky palvella asiakkaita on ylivertainen kilpailijoihimme verrattuna.

Seuraava yhteinen ponnistus Logsetin ja Minusan välisessä yhteistyössä on huhtikuussa pidettävät Expoforest-messut São Paulon osavaltiossa. Siellä esitellään Minusan metsien haasteisiin kustomoidut Case CX 130 ja CX 180 peruskoneet, jotka on varustettu Logset TH45 ja TH65 hakkuulaitteilla. Hakkuulaitteissa on Logsetin suunnittelema TOC-MD 2 ohjausjärjestelmä.

Uutiset
13/03/2018

Logset ja PESA Cat ovat solmineet yhteistyösopimuksen

LEHDISTÖTIEDOTE

13.3.2018

Logset Oy ja brasilialainen PESA Cat (Paraná Equipamentos S/A) ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen, joka kattaa Etelä-Brasilian Paranán, Santa Catarinan ja Rio Grande do Sulin osavaltiot. PESA Cat aloittaa Logsetin jälleenmyyjänä välittömästi ja myy koneita, varaosia sekä hoitaa huoltopalveluita.

Logsetin koneet tuovat teknologiajohtajuuden PESA Catille CTL-koneissa ja ne täydentävät erinomaisesti PESA Catin-koneiden tarjontaa. 

- Olemme halunneet parantaa läsnäoloamme Brasiliassa jo jonkin aikaa ja neuvottelut PESA Catin kanssa etenivät luontevasti.  Brasilian metsätalous kasvaa erittäin nopeasti ja Etelä-Brasilian osavaltiot ovat erityisesti mäntyaluetta, joka sopii Logset TH-hakkuulaitteille hyvin.  Logset TH65 Euca hakkuulaite sopii eteläisille eukalyptusalueille mainiosti sen kuorintaominaisuuden ansiosta. PESA Cat on meille yhteistyökumppani, jolla on asiakaskunta valmiina, osaava ja motivoitunut henkilöstö ja erinomaiset resurssit menestyksekkääseen toimintaan heti alusta lähtien. PESA Catin kyky jälkimarkkinoiden hoitamiseen vakuutti meidät. Lisäksi heidän päämerkkinsä koneet soveltuvat erinomaisesti alustakoneiksi meidän TH-hakkuulaitteille.  Uskon, että nyt tehdyn sopimuksen myötä saamme Brasiliasta meille merkittävän markkinan, sanoo Logsetin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nikkanen.

-Yhteistyö Logsetin kanssa on virstanpylväs PESA:n metsäpuolen kehittämisessä Etelä-Brasiliassa. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän uuteen yhteistyökuvioon. Olemme varmoja, että pystymme paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin laajennetulla tuotevalikomalla, mikä lisää asiakkaiden tuotantoa, sanoo PESA Catin markkinointijohtaja Bernardo Borio.

Tapahtumat
02/03/2018

Olemme mukana Pohjanmaan Suurmessuilla

Logset osallistuu Pohjanmaan Suurmessuille Botniahallissa 7.-8.4.2018. Tänä vuonna messuilla on uusi osasto nimeltä: Metsä – hyötyä ja iloa!

Logset esittelee Metsä -osastolla Logset 5F GT kuormatraktorin. 
Tervetuloa!

Uutiset
27/02/2018

Tehdasvierailu Logset koneiden syntymäpaikalle

Viime viikolla Logsetin tehtaalla vieraili asiakkaita Iso-Britanniasta ja Irlannista. Vierailun aikana he saivat muun muassa nähdä Logset tehtaan tuontantolinjat, piipahtaa Palosaaren Metalli Oy:llä missä Logset kuormatraktoreiden takarungot ja kuormatilat hitsataan, nähdä uunituoreen Logset 6HP GTE harvesterin metsässä ensimmäistä kertaa ja nauttia kirpakasta Suomen talvisäästä.

- Tämä on ollut todella mukava matka! Kyseessä on meidän ensimmäinen vierailu Suomessa. Kun on viettänyt vuosia Logset koneiden ohjaamoissa on mahtava nähdä missä näitä koneita rakennetaan, sanoo Richard Doherty.

Hän pitää erityisesti Logset koneiden uudesta mustasta värityksestä.

- Onhan tuo musta tyylikäs. Sopii koneisiin paremmin kuin harmaa, hän sanoo.

Vierailevassa ryhmässä mukana olivat Richard Doherty ja Tom Jones, jotka molemmat työskentelvät Irlannissa Doherty Groupille, yrittäjät Greg Watkins, Aaron Thompson ja Brendan Thompson Iso-Britannista, sekä Rab ja Wendy Easton ammattilehdestä Forest Machine Magazine.

 

Logset koneilla lyhyet seisonta-ajat

Doherty Group on iso työnantaja Irlannissa. Yhtiön yritystoiminta pitää sisällään metsähakkuita ja kuljetuspalveluita. Yhtiöllä on ennestään seistemän Logset kuormatraktoria, kolme Logset harvesteria sekä kolme Logset TH-hakkuulaitetta jotka on asennettu kaivinkoneisiin. Doherty Group osti myös juuri metsässä ensimmäistä kertaa ajavan Logset 6HP GTE harvesterin. Richard Doherty tulee olemaan yksi koneen kuljettajista kun kone saadaan Irlantiin. Tom Jones työskentelee huollon puolella.

- Olen huoltanut Logset koneita useamman vuoden ajan. Mielestäni koneet ovat helppohuoltoisia koska eri osiin on helppo päästä käsiksi. Rikki menneen osan saa helposti pois ja sitten tilalle vain uusi. Sen vuoksi Logset koneiden seisontaajat ovat lyhyempiä kuin muissa konemalleissa, Tom Jones selittää.

Richard Dohertyllä on myös oma näkemys miksi hän pitää Logset harvestereista.

- Pidän siitä kuinka mittapyörä on sijoitettu niin lähelle sahaa. Mittatarkkuus on juuri eikä melkein, vaikka työstäisin isompiakin puita.

Richar Doherty kertoo, että työnäytös järjestetään pikapuoliin kun Logset 6HP GTE saadaan perille Irlantiin.

- Maltamme tuskin odottaa, että saamme näyttää muille metsähakkuita tekeville yhtiöille kuinka hyvin Logset harvesteri toimii. Irlannissa ei ole monia Logset metsäkoneita, joten ihmiset eivät ole tottuneet näkemään niitä. Sen me tiedämme, että ne yrittäjät joilla on kaivinkoneissaan Logset hakkuulaitteet ovat erittäin tyytyväisiä, Tom Jones kertoo.

Uutiset
21/02/2018

Logset paransi tulosta 2017

Myyntikanavia kehitettiin USA:ssa ja Venäjällä

Tuotekehitys keskittyi Logset TOC 2 -ohjausjärjestelmän jatkokehitykseen

Logset Oy :n liikevaihto kasvoi ja tulos parani 2017. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin 30,9 miljoonaa euroa.  (2016 : noin 27,7 miljoonaa euroa),  josta liikevoittoa oli 935 tuhatta euroa. Vuoden 2017 tulos
koheni 2016 vuoden tasosta. Tilauskanta on hyvä.

Logset keskittyi vuoden 2017 aikana erityisesti myyntikanavien kehittämiseen sekä tuotekehitykseen. Yhtiö solmi merkittävät jälleenmyyntisopimukset USA :ssa Fabick Cat :in ja Milton Cat :in kanssa. USA on yhtiölle
uusi markkina-alue ja sen odotetaan kasvattavan kokonaismyyntiä, sekä tasapainottavan tuotteiden kysynnän vaihtelua. Venäjällä Logset solmi jälleenmyyntisopimukset kahden uuden jälleenmyyjän kanssa : Tehnocom ja Daltehnotrade. Vuonna 2017 Venäjä nousi yhtiön toiseksi suurimmaksi markkina-alueeksi Ranskan jälkeen, ja kehityksen odotetaan jatkuvan edelleen. 

Tuotekehityksen puolella Logset keskittyi Logset TOC 2 (Total Operation and Control) -ohjausjärjestelmän jatkokehitykseen. Logset TOC 2 -ohjaus-järjestelmä lanseerattiin kesällä 2017.

Vuoden 2018 näkymät ovat valoisat johtuen uusista myyntikanavista ja tuotteiden kysynnän kasvusta.  
Kysynnän kasvun odotetaan erityisesti jatkuvan Logset 12H GTE Hybrid harvesterin, muiden harvesteri-
mallien sekä hakkuulaitteiden kohdalla. Logset lanseerasi maailman ensimmäisen hybridiharvesterin
Logset 12H GTE Hybridin vuonna 2016.

Uutiset
12/02/2018

Logset sponsoroi hyväntekeväisyys-pyöräilytapahtumaa

Logset on kultasponsorina Team Rynkeby - God Morgon hyväntekeväisyyspyöräilyn Jyväskylän tiimille. Logsetin kotimaan myyntipäällikö Erno Mäntynen osallistuu pyöräilyyn Jyväskylän tiimissä. 

Team Rynkeby on Pohjoismainen hyväntekeväisyyspyöräilyhanke, jossa kaikki joukkueet pyöräilevät Pariisiin ja keräävät varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Kaikki lahjoitetut varat menevät lyhentämättöminä AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva Ry:lle. Pyöräijliät maksavat itse kaikki kulunsa.

Jyväskylän tiimin matka starttaa 27.6 2018 ja Pariisiin tiimi saapuu 7.7.2018. Kilometrejä matkalla tulee noin 1 450.

Uutiset
09/02/2018

Selkeä ohjausjärjestelmä helpottamaan arkea

Logset on uusinut metsäkoneisiin kehitetyn ohjausjärjestelmän. Uuden järjestelmän nimi on TOC 2 (Total Operation and Control 2) ja sen kehityksessä on panostettu erityisesti käytön helppouteen. TOC 2 -kuormatraktorit ovat olleet tuotannossa jo aiemmin ja TOC 2 -harvestereiden tuotanto alkoi kesällä 2017. Peruskoneen ohjausjärjestelmän lisäksi harvestereihin on integroitu TOC-MD 2, jonka avulla ohjataan harvesterin hakkuulaitetta.

- Uusittu TOC 2 on erittäin käyttäjäystävällinen. Muun muassa ohjausjärjestelmän valikkoja, värejä ja kuvasymboleita on muutettu. Kehitystyötä on tehty hyvin käyttäjälähtöisesti ja tässä isossa roolissa ovat olleet asiakkaiden lisäksi Logsetilla työskentelevät metsäkonetaustaiset henkilöt. Esimerkiksi ohjelmistojen testauksesta vastaava testausinsinööri Jari-Pekka Ylikoski on toiminut metsäkoneenkuljettajana yli 10 vuotta ja sen jälkeen vuosia monissa eri tehtävissä metsäkoneiden parissa. Tämän ansiosta uusi järjestelmä palvelee asiakkaita mahdollisimman hyvin, kertoo Logsetilla pian 13 vuotta työskennellyt kehityspäällikkö Jouni Kytövaara.

TOC 2 -asetukset on jaettu perusasetuksiin ja edistyneisiin asetuksiin. Perusasetuksista löytyy kaikki mitä kuski tarvitsee tavallisen työpäivän aikana.

 

Uudet ohjaimet ja vianmääritys

Käyttäjärajapinta on entistä miellyttävämpi harvestereiden uusien ohjaimien myötä, jotka suunnitteli kehitysinsinööri Markus Storsjö. Hän on suunnitellut myös TOC 2 -ohjelman graafista puolta, jotta tarvittavat asetukset löytyvät helposti ja yleisilmeestä tuli selkeä. TOC 2 -järjestelmä perustuu koneenohjausta varten suunniteltuun, Linux-pohjaiseen ratkaisuun. Windows käyttöjärjestelmällä varustettu PC on ohjaamossa ainoastaan metsäyhtiöiden kartta- ja tiedonsiirtosovelluksia varten.

- TOC 2 vianmääritystä on myös uudistettu yhteistyössä sähkösuunnittelija Ville Rönkön kanssa. TOC 2 kertoo virhekoodien avulla tarkalleen missä ja minkätyyppinen vika on kyseessä. Näin vika on helpompi paikantaa, mikä helpottaa asiakkaiden ja huollon arkea. Ongelmatilanteissa kone saadaan nyt entistä nopeammin käyttökuntoon, Kytövaara kertoo.

 

Woodforce tietoisku

Woodforce on metsäyhtiöiden Stora Enso, Metsägroup ja Metsähallitus yhteishanke, joka yhtenäistää yhtiöiden tiedonsiirtojärjestelmät. Jos urakoitsija tekee töitä usealle metsäyhtiölle, hän voi käyttää samaa ohjelmaa kaikkien kanssa.

Logset on mukana Woodforce -pilottiprojektissa varmistamassa, että Logsetin metsäkoneet sopivat yhteen Woodforcen kanssa. Nykyiset Logset asiakkaat voivat halutessaan päivittää metsäkoneiden ohjausjärjestelmän uuteen TOC 2 -ohjausjärjestelmään, jonka myötä Woodforce -yhteensopivuuden lisäksi koneissa toimii StanForD 2010.

Kaipaatko lisätietoja? Ole yhteydessä Logsetin huoltoon!

Uutiset
27/12/2017

Käytetty harvesteri nyt kolmannella omistajallaan

Vuosimallia 2010 oleva Logset 5H Titan harvesteri on Loviisan seudulla kolmannella omistajallaan Sture Nygårdilla, joka osti koneen käytettynä syksyllä 2017. Hän on ehtinyt tehdä sillä noin 1 000 m3 puuta. Nygård toteaa, että voi hyvinkin sanoa harvesterin olevan Logsetille lojaali.

- Harvesteri on toiminut erinomaisesti. Sen huomaa, että Logset huoltaa koneensa hyvin ja että yhtiön henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen, hän sanoo.

Nygårdin yhtiö M&S Nygård on ostanut käytettyjä metsäkoneita ennenkin. Aikaisemmin Nygård on ajanut pienemmillä harvestereilla.

- Halusin hieman suuremman harvesterin, jolla voi ajaa kivisillä alueilla, mutta joka on tarkoitettu harvennuksille, hän kertoo.

Kun tämä kyseinen Logset 5H Titan harvesteri tuli myyntiin, siinä oli Nygårdin tarpeisiin nähden väärä hakkuulaite. Logset vaihtoi laitteen käytettyyn Logset TH45 hakkuulaitteeseen.

- Minun on vaikea ostaa sellaista jota en tunne entuudestaan. Kun Logset-harvesteri tuotiin minulle ja sain koulutusta sen ajamiseen, syntyi kaupat. Logsetin huoltomiehet, jotka ovat käyneet huoltamassa konetta, ovat olleet auttavaisia ja ammattitaitoisia, Nygård toteaa.

Uutiset
19/12/2017

Mika Oinas aloittaa Logsetin tuotantojohtajana

Insinööri Mika Oinas on nimitetty 1.1.2018 alkaen Logset Oy:n tuotantojohtajaksi.

Tuotantojohtaja Oinas siirtyy tehtävään Wärtsilästä, missä hän on johtanut voimalaitosten sähkögeneraattorit tuoteryhmää. Oinaalla on vankka 19 vuoden kokemus teollisuudesta suunnittelun, hankinnan, tuotannon ja laadun alueilla. Kokemuksensa hän on hankkinut niin kotimaasta kuin ulkomailta, suurista ja keskisuurista yrityksistä.

- Olen todella innoissani päästessäni työskentelemään mielenkiintoisten huipputeknisten tuotteiden pariin ja mukaan kehittämään sekä rakentamaan tulevaisuuden Logsetia yhdessä asiantuntevan henkilöstön kanssa, Oinas sanoo.

- Olen erittäin tyytyväinen saadessani Mikan mukaan Logsetin kehittämiseen. Hänen laaja osaamisensa yhdistettynä kehityshakuiseen toimintatapaan tekevät hänestä erinomaisen valinnan tuotantojohtajan tehtävään. Mikalla tulee olemaan keskeinen rooli tuotannon kapasiteetin kasvattamisessa, niin omassa tuotannossa kuin alihankintaketjussakin, sekä koko toimitusketjun laaduntuottokyvyn parantamisessa, kertoo Logsetin toimitusjohtaja Jussi Malmi.

Uutiset
04/12/2017

Logset omistaja vuodesta 2001

Kun saavumme 14 hehtaarin työmaan reunalle Jurvaan, Suupohjan Konehakkuu Oy:n perustaja Raimo Leikas on hyväntuulisena vastassa.

- Ensimmäiset kaupat Erno Mäntysen kanssa tehtiin jo vuonna 2001. Muistan vieläkin sen reissun, kun kävimme Huittisissa tutustumassa Logset 5F koneeseen. Kaupat syntyivät noin klo 23, ja sen jälkeen yhteistyö onkin jatkunut, Leikas hymyilee.

Suupohjan Konehakkuulle toimitetaan yhtiön viides Logset 5F GT joulukuussa 2017. Leikasen mielestä koneet ovat toimineet loistavasti.

- Rungot ovat kestäneet hyvin ja telit ovat pysyneet kiinni koneiden rungoissa, hän toteaa.

Koneen kuljettaja Matti Hakala odottaa jo innolla uutta ajokkiaan.

- Uudessa koneessa on varmasti paljon parannuksia.  Se on varustettu pidemmällä runkovaihtoehdolla, eli sillä onnistuu hyvin 2x3 metrin puutavaran ajo. Tämä ominaisuus lisää tuottavuutta, Hakala sanoo.

Leikas ei enää itse aja metsäkoneita juuri ollenkaan. Hän tekee työohjelmat, hoitaa koneiden siirrot, sekä hankkii varaosia ja polttoainetta omille koneille.

Metsäalalla 30 vuotta

Leikas perusti yrityksen Suupohjan konehakkuu pian 30 vuotta sitten. Aluksi yritys oli maatalouden sivuelinkeino, mutta vuosien saatossa karja on jäänyt pois ja metsähommista on tullut pääelinkeino. Leikas on Metsägroupin alueyrittäjä joka hoitaa Jurvan, Teuvan, Isojoen, Kauhajoen ja Karijoen alueita. Leikasella on vaimo ja kolme lasta.

- Saa nähdä jatkavatko lapset alalla. Siihen vaikuttaa alan hintakehitys ja palkkataso. Tyttäreni on töissä tilitoimistolla, joten hän varmasti siirtyy meille kun veljeni, joka on tähän asti hoitanut rahaasioita, jää eläkkeelle. Poikani Anssi Leikas tekee meillä konehuoltoja, sekä ajaa yhtä yhtiön harvestereista.

Suupohjan konehakkuun hankintaketjussa on kuusi kuormatraktoria joista kolme on Logsetia, sekä viisi harvesteria joista kaksi on yhtiön omia.

Uutiset
24/10/2017

Nykyaikaista puunkaatoa jyrkissä maastoissa

Jyrkät maastot ovat metsäalalla haastavia puunkaatoalueita, sillä metsäkoneet painavat paljon ja maa niiden alla saattaa vaurioitua helposti. Onneksi tekniikka menee eteenpäin ja tänään markkinoilta löytyykin monia eri vaihtoehtoja puiden kaatoon jyrkissä rinteissä.

Etelä Amerikassa Logset on kokeillut erillisen vinssin käyttöä kuormatraktoreissa hyvillä tuloksilla.

- Jos metsäkone tekee töitä rinteissä päivittäin suosittelisin käyttämään Ecoforstin kehittämää TWinch apulaitetta. Olemme käyttäneet heidän tuotetteitaan Etelä-Amerikassa meidän suurimman kuormatraktorimallimme Logset 12F GT kanssa todella vaikuttavin tuloksin, kertoo Logsetin tekninen johtaja Jukka Kivipelto ja jatkaa:

- TWinch mahdollistaa myös monipuolisen metsäkoneen käytön, sillä T-Winchin kaapelin voi kiinnittää joko metsäkoneen etu- tai takaosaan. Apurin saa myös helposti siirrettyä kaukosäätimen avulla toiseen vetokohtaan.

T-Winch apuri tarjoaa maksimaalista tehoa

Viime vuonna Bioforille Chileen toimitettiin kolme Logset 12F GT kuormatraktoria puristuspankoilla. Heidän työmaansa koostuvat ainoastaan päätehakkuista. Rinteissä kuormatraktoreiden paino ei ole tasaisesti kahdeksalla renkaalla, joten T-Winch apurista on paljon hyötyä.

- Synkronoitu TWinch on automaattisesti yhdistettynä radio-ohjaimen kautta työskentelevään kuormatraktoriin. Esimerkiksi, jos kuormatraktori pysähtyy, niin vinssikin pysähtyy. Näin laitteiden välinen kaapeli pysyy kireänä koko ajan, Kivipelto selittää.

Logset 12F GT kuormatraktorin vetovoima on 250 kN. Yhdistettynä T-Winch-apurin vetovoimaan kuljettajalla on käytössään 350 kN. Vinssin avulla Logset 12F GT työskentlee turvallisesti 45 asteen rinteessä. Joissakin tilanteissa Biofor on ajanut Logsetin koneilla jopa 80 asteen rinteissä.

- Tämä erillinen vinssi apuri on todellakin suositeltava, jos halutaan koko ajan työskennellä rinteissä ja koneesta pitää saada maksimaalinen teho irti. TWinchissä on oma moottori, joten se ei syö metsäkoneen tehoja, Kivipelto selventää.

02/10/2017

Logsetin hakkuunäytöksiä oli ilo seurata

Logset osallistui LS Konepäiville, jotka järjestettiin Oripään lentokentällä 29.-30.9.2017. Kaksipäiväisessä tapahtumassa metsätyönäytösalueella ajoi Janne Kangassalo harvesterillaan Logset 8H GTE, jossa on hakkuulaite Logset TH65. Hänen perässään ajoi Juha Mäntylä omistamallaan Logset 5F GT kuormatraktorilla. Metsäkoneiden tehokasta työskentelyä oli ilo seurata, vaikka perjantai olikin aavemaisen sumuinen ja lauantaina puhalsi kylmä viima.

  • Olen ajanut Logsetin koneita kuusi vuotta. Tämä harvesteri tuli meille 2015. Sitä ennen ajoin Logset 8H GT:llä, ja sitä ennen Titan 8H:lla. Kehitys on mennyt paljon eteenpäin, kertoo Janne Kangassalo.

Hänen isänsä Risto Kangassalo perusti Metsäkoneurakointi Risto Kangassalon vuonna 1984. Tänään yrityksellä on yhteensä kahdeksan harvesteria ja yhdeksän kuormatraktoria, joilla kaikilla ajetaan yhtä vuoroa. Yrityksestä löytyy myös toinen Logset 8H GTE, jossa on Logsetin hakkuulaite TH75.

- Arvostan Logset harvesterin tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Koneen syöttö toimii nopeasti, eli kone on tuottoisa. Se on tärkeää, kun meille kerran maksetaan tehdyistä moteista. Tällä hetkellä hakkaan noin 70 % aukkoa ja 30 % harvennusta, Janne Kangassalo kertoo.

Harvesterissa on kaksi työpumppua, jotka antavat tasaisen ja tehokkaan litratuoton peruskoneen liikuttamiseen ja hakkuulaitteen käyttöön yhtäaikaisesti. LS Konepäivillä Janne Kangassalo ajaa hakkuunäytöksiä 1 h pätkissä, jolloin puuta syntyy 60 m3 ja polttoaineen kulutus on 14 l/h.

Tavoitteena tutustua Logset 8H GTE:n ohjaamoon

12 vuotias Santeri Heikkilä ja hänen isänsä Petri Heikkilä pysähtyvät katsomaan Janne Kangassalon työskentelyä. Petri Heikkilä kertoo, että yksi messupäivän tavoitteista on päästä tutustumaan Logset 8H GTE:n ohjaamoon. Harvesterin pysähdyttyä isä ja poika saavat molemmat kiivetä ohjaamoon. Santeri Heikkilä pääsee myös harvesterin kyytiin, kun Janne Kangassalo lähtee tekemään seuraavaa hakkuunäytöstä.

- Tämähän on avara, Santeri Heikkilä kehuu ohjaamoa.

- Ja täältä on hyvä näkyvyys, huomioi Petri Heikkilä.

Joukko nuoria miehiä pysähtyy vuorostaan ihailemaan, kuinka suuria lasteja Juha Mäntylä ajaa Logset 5F GT kuormatraktorilla. Kun Juha Mäntylä pysäyttää koneen nuoret miehet tenttaavat häntä kysymyksillä. Juha Mäntylä kertoo Logset 5F GT kuormatraktorin olevan kevyt ja polttoainetehokas. Kuormatraktori toimitettiin Mäntylälle kesällä 2017. Hän kertoo, että sillä ajelee pääasiassa kuski Juha Leppälä, joka on myös siihen erittäin tyytyväinen.

Uutiset
06/07/2017

Jussi Malmi Logsetin toimitusjohtajaksi

Master of Business Administration MBA, insinööri Jussi Malmi, 47, on nimitetty 1.9.2017 alkaen Logset Oy:n toimitusjohtajaksi.

Toimitusjohtaja Malmi on koulutukseltaan insinööri  ja MBA.  Hän siirtyy tehtävään Fortaco Oy:n Senior Vice President asemasta. Fortacolla hän vastasi työkoneiden hyttien tuotannosta, sekä työkoneiden asennus- ja kokoonpanoliiketoiminnoista.  Malmilla on vankka kokemus metsäkonealalta. Hän on toiminut vuosia John Deere Forestryn ja Timberjackin ylimmän johdon tehtävissä Suomessa ja Kanadassa, viimeksi John Deere Forestryn General Managerina vuosina 2010 – 2013.

-Olen erittäin iloinen paluustani takaisin metsäkonealalle ja liittyessäni Logsetin osaavaan tiimiin. Yhtiö on mielenkiintoisessa käännekohdassa ja uudet dealer sopimukset yhdessä viimeisimpien tuotelanseerausten kanssa antavat tukevan pohjan toteuttaa yhtiön kasvustrategiaa ja palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin, Jussi Malmi sanoo.

Logsetin hallitus on erittäin tyytyväinen saadessaan Malmin yhtiön toimitusjohtajaksi.

-Jussi on arvostettu ja osaava metsäkonemies, jolla on lähes kahdenkymmenen vuoden välitön kokemus CTL-koneiden globaalista busineksesta erittäin monenlaisissa tehtävissä.  Logsetin kasvustrategia ja meno USA:n markkinoille edellyttää meiltä voimakasta panostusta osaamiseen kaikilla osa-alueilla, Jussi Malmi voi johtaa organisaation kasvua kokemuksellaan ja energisyydellään, sanoo Logsetin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nikkanen.

Uutiset
01/06/2017

Logset-koneet saivat uuden värin

TYYLIKÄS MUSTA OHJAAMO ALAN AMMATTILAISILLE

Metsäkoneissa uusi ohjausjärjestelmä ja ajokokemuksen mullistavat ohjaimet

Suomalainen metsäkonevalmistaja Logset Oy juhlii 25-vuotis syntymäpäiväänsä uusimalla metsäkoneiden värin tyylikkääseen mustaan. Kuormatraktori ja harvesteri saavat molemmat mustat ohjaamot. Kuormatraktorin puskurin ja konepellin suojan ulkonäköä on myös päivitetty. Uusien mustien koneiden valmistus on jo aloitettu, ja ensimmäiset mustat metsäkoneet esitellään kesäkuun alussa Ruotsissa järjestettävillä Elmia Wood messuilla.   

- Asiakkaamme toivoivat tyylin päivitystä ja päätimme kuunnella heitä. Musta väri on aina tyylikäs ja se on helpompi ylläpitää. Nyt kun tämä uusi ulkonäkö on lanseerattu, hopeanharmaa ohjaamo ei ole enää saatavilla, sanoo myyntijohtaja Pascal Réty.

Uuden ulkonäön lisäksi mustissa metsäkoneissa on Logsetin kuormatraktoreille ja harvestereille kehittämä ohjausjärjestelmä: Total Operation and Control (TOC 2). Ohjausjärjestelmän graafinen ilme ja valikot on uusittu kokonaan, jotta TOC 2 :n käyttö olisi nopeaa ja intuitiivista.

Metsäkoneiden ohjausjärjestelmän lisäksi Logset on kehittänyt uuden mittausohjelman harvesteripäille :

Total Operation and Control – Measuring Device 2 (TOC-MD 2). Molemmat järjestelmät ovat Linux-pohjaisia ja edustavat alkuperäisen ohjelman seuraavaa sukupolvea.

Uuden ohjausjärjestelmän rinnalla Logset esittelee metsäkoneen ajokokemuksen mullistavat ohjauspaneelit. Ohjaimien muotoilu on alan paras ja se on luonnollisesti mallisuojattu. Uusien ohjaimien avulla kuski ohjaa koneen ohjausjärjestelmää ja nosturia saumattomasti. Harvesterin yhdessä sauvaohjaimessa on 13 painiketta, eli kahdessa sauvaohjaimessa on yhteensä 26 painiketta.

- 25 vuoden jälkeen tiedämme, kuinka tärkeää kuskin ajomukavuus on. Uusissa ohjauspaneeleissamme sekä rannetuen että paneelin korkeus ja kulma ovat erikseen säädettävissä. Näin ollen ohjauspaneelit mukautuvat eri ajotyyleihin, Réty selittää.

Tuotekehitykseen panostaminen on ollut vuosien saatossa yhtiön selkeä linja. Logset lanseerasi maailman ensimmäisen hybridiharvesterin, Logset 12H GTE Hybridin, kiltin jättiläisen. Harvesteri on ympäristöystävällinen ja voimakas kuin jättiläinen. Hybriditekniikan ansiosta se vähentää hiilidioksidi-päästöjä kolmanneksella per tuotettu kuutiometri. Keväällä 2017 yhtiö lanseerasi kaksi uutta harvesteripäätä : TH85 ja TH65 Euca. Harvesteripää TH85 sopii hybridiharvesteriin.