Uutiset
27/12/2017

Käytetty harvesteri nyt kolmannella omistajallaan

Vuosimallia 2010 oleva Logset 5H Titan harvesteri on Loviisan seudulla kolmannella omistajallaan Sture Nygårdilla, joka osti koneen käytettynä syksyllä 2017. Hän on ehtinyt tehdä sillä noin 1 000 m3 puuta. Nygård toteaa, että voi hyvinkin sanoa harvesterin olevan Logsetille lojaali.

- Harvesteri on toiminut erinomaisesti. Sen huomaa, että Logset huoltaa koneensa hyvin ja että yhtiön henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen, hän sanoo.

Nygårdin yhtiö M&S Nygård on ostanut käytettyjä metsäkoneita ennenkin. Aikaisemmin Nygård on ajanut pienemmillä harvestereilla.

- Halusin hieman suuremman harvesterin, jolla voi ajaa kivisillä alueilla, mutta joka on tarkoitettu harvennuksille, hän kertoo.

Kun tämä kyseinen Logset 5H Titan harvesteri tuli myyntiin, siinä oli Nygårdin tarpeisiin nähden väärä hakkuulaite. Logset vaihtoi laitteen käytettyyn Logset TH45 hakkuulaitteeseen.

- Minun on vaikea ostaa sellaista jota en tunne entuudestaan. Kun Logset-harvesteri tuotiin minulle ja sain koulutusta sen ajamiseen, syntyi kaupat. Logsetin huoltomiehet, jotka ovat käyneet huoltamassa konetta, ovat olleet auttavaisia ja ammattitaitoisia, Nygård toteaa.

Uutiset
19/12/2017

Mika Oinas aloittaa Logsetin tuotantojohtajana

Insinööri Mika Oinas on nimitetty 1.1.2018 alkaen Logset Oy:n tuotantojohtajaksi.

Tuotantojohtaja Oinas siirtyy tehtävään Wärtsilästä, missä hän on johtanut voimalaitosten sähkögeneraattorit tuoteryhmää. Oinaalla on vankka 19 vuoden kokemus teollisuudesta suunnittelun, hankinnan, tuotannon ja laadun alueilla. Kokemuksensa hän on hankkinut niin kotimaasta kuin ulkomailta, suurista ja keskisuurista yrityksistä.

- Olen todella innoissani päästessäni työskentelemään mielenkiintoisten huipputeknisten tuotteiden pariin ja mukaan kehittämään sekä rakentamaan tulevaisuuden Logsetia yhdessä asiantuntevan henkilöstön kanssa, Oinas sanoo.

- Olen erittäin tyytyväinen saadessani Mikan mukaan Logsetin kehittämiseen. Hänen laaja osaamisensa yhdistettynä kehityshakuiseen toimintatapaan tekevät hänestä erinomaisen valinnan tuotantojohtajan tehtävään. Mikalla tulee olemaan keskeinen rooli tuotannon kapasiteetin kasvattamisessa, niin omassa tuotannossa kuin alihankintaketjussakin, sekä koko toimitusketjun laaduntuottokyvyn parantamisessa, kertoo Logsetin toimitusjohtaja Jussi Malmi.

Uutiset
04/12/2017

Logset omistaja vuodesta 2001

Kun saavumme 14 hehtaarin työmaan reunalle Jurvaan, Suupohjan Konehakkuu Oy:n perustaja Raimo Leikas on hyväntuulisena vastassa.

- Ensimmäiset kaupat Erno Mäntysen kanssa tehtiin jo vuonna 2001. Muistan vieläkin sen reissun, kun kävimme Huittisissa tutustumassa Logset 5F koneeseen. Kaupat syntyivät noin klo 23, ja sen jälkeen yhteistyö onkin jatkunut, Leikas hymyilee.

Suupohjan Konehakkuulle toimitetaan yhtiön viides Logset 5F GT joulukuussa 2017. Leikasen mielestä koneet ovat toimineet loistavasti.

- Rungot ovat kestäneet hyvin ja telit ovat pysyneet kiinni koneiden rungoissa, hän toteaa.

Koneen kuljettaja Matti Hakala odottaa jo innolla uutta ajokkiaan.

- Uudessa koneessa on varmasti paljon parannuksia.  Se on varustettu pidemmällä runkovaihtoehdolla, eli sillä onnistuu hyvin 2x3 metrin puutavaran ajo. Tämä ominaisuus lisää tuottavuutta, Hakala sanoo.

Leikas ei enää itse aja metsäkoneita juuri ollenkaan. Hän tekee työohjelmat, hoitaa koneiden siirrot, sekä hankkii varaosia ja polttoainetta omille koneille.

Metsäalalla 30 vuotta

Leikas perusti yrityksen Suupohjan konehakkuu pian 30 vuotta sitten. Aluksi yritys oli maatalouden sivuelinkeino, mutta vuosien saatossa karja on jäänyt pois ja metsähommista on tullut pääelinkeino. Leikas on Metsägroupin alueyrittäjä joka hoitaa Jurvan, Teuvan, Isojoen, Kauhajoen ja Karijoen alueita. Leikasella on vaimo ja kolme lasta.

- Saa nähdä jatkavatko lapset alalla. Siihen vaikuttaa alan hintakehitys ja palkkataso. Tyttäreni on töissä tilitoimistolla, joten hän varmasti siirtyy meille kun veljeni, joka on tähän asti hoitanut rahaasioita, jää eläkkeelle. Poikani Anssi Leikas tekee meillä konehuoltoja, sekä ajaa yhtä yhtiön harvestereista.

Suupohjan konehakkuun hankintaketjussa on kuusi kuormatraktoria joista kolme on Logsetia, sekä viisi harvesteria joista kaksi on yhtiön omia.

Uutiset
24/10/2017

Nykyaikaista puunkaatoa jyrkissä maastoissa

Jyrkät maastot ovat metsäalalla haastavia puunkaatoalueita, sillä metsäkoneet painavat paljon ja maa niiden alla saattaa vaurioitua helposti. Onneksi tekniikka menee eteenpäin ja tänään markkinoilta löytyykin monia eri vaihtoehtoja puiden kaatoon jyrkissä rinteissä.

Etelä Amerikassa Logset on kokeillut erillisen vinssin käyttöä kuormatraktoreissa hyvillä tuloksilla.

- Jos metsäkone tekee töitä rinteissä päivittäin suosittelisin käyttämään Ecoforstin kehittämää TWinch apulaitetta. Olemme käyttäneet heidän tuotetteitaan Etelä-Amerikassa meidän suurimman kuormatraktorimallimme Logset 12F GT kanssa todella vaikuttavin tuloksin, kertoo Logsetin tekninen johtaja Jukka Kivipelto ja jatkaa:

- TWinch mahdollistaa myös monipuolisen metsäkoneen käytön, sillä T-Winchin kaapelin voi kiinnittää joko metsäkoneen etu- tai takaosaan. Apurin saa myös helposti siirrettyä kaukosäätimen avulla toiseen vetokohtaan.

T-Winch apuri tarjoaa maksimaalista tehoa

Viime vuonna Bioforille Chileen toimitettiin kolme Logset 12F GT kuormatraktoria puristuspankoilla. Heidän työmaansa koostuvat ainoastaan päätehakkuista. Rinteissä kuormatraktoreiden paino ei ole tasaisesti kahdeksalla renkaalla, joten T-Winch apurista on paljon hyötyä.

- Synkronoitu TWinch on automaattisesti yhdistettynä radio-ohjaimen kautta työskentelevään kuormatraktoriin. Esimerkiksi, jos kuormatraktori pysähtyy, niin vinssikin pysähtyy. Näin laitteiden välinen kaapeli pysyy kireänä koko ajan, Kivipelto selittää.

Logset 12F GT kuormatraktorin vetovoima on 250 kN. Yhdistettynä T-Winch-apurin vetovoimaan kuljettajalla on käytössään 350 kN. Vinssin avulla Logset 12F GT työskentlee turvallisesti 45 asteen rinteessä. Joissakin tilanteissa Biofor on ajanut Logsetin koneilla jopa 80 asteen rinteissä.

- Tämä erillinen vinssi apuri on todellakin suositeltava, jos halutaan koko ajan työskennellä rinteissä ja koneesta pitää saada maksimaalinen teho irti. TWinchissä on oma moottori, joten se ei syö metsäkoneen tehoja, Kivipelto selventää.

02/10/2017

Logsetin hakkuunäytöksiä oli ilo seurata

Logset osallistui LS Konepäiville, jotka järjestettiin Oripään lentokentällä 29.-30.9.2017. Kaksipäiväisessä tapahtumassa metsätyönäytösalueella ajoi Janne Kangassalo harvesterillaan Logset 8H GTE, jossa on hakkuulaite Logset TH65. Hänen perässään ajoi Juha Mäntylä omistamallaan Logset 5F GT kuormatraktorilla. Metsäkoneiden tehokasta työskentelyä oli ilo seurata, vaikka perjantai olikin aavemaisen sumuinen ja lauantaina puhalsi kylmä viima.

  • Olen ajanut Logsetin koneita kuusi vuotta. Tämä harvesteri tuli meille 2015. Sitä ennen ajoin Logset 8H GT:llä, ja sitä ennen Titan 8H:lla. Kehitys on mennyt paljon eteenpäin, kertoo Janne Kangassalo.

Hänen isänsä Risto Kangassalo perusti Metsäkoneurakointi Risto Kangassalon vuonna 1984. Tänään yrityksellä on yhteensä kahdeksan harvesteria ja yhdeksän kuormatraktoria, joilla kaikilla ajetaan yhtä vuoroa. Yrityksestä löytyy myös toinen Logset 8H GTE, jossa on Logsetin hakkuulaite TH75.

- Arvostan Logset harvesterin tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Koneen syöttö toimii nopeasti, eli kone on tuottoisa. Se on tärkeää, kun meille kerran maksetaan tehdyistä moteista. Tällä hetkellä hakkaan noin 70 % aukkoa ja 30 % harvennusta, Janne Kangassalo kertoo.

Harvesterissa on kaksi työpumppua, jotka antavat tasaisen ja tehokkaan litratuoton peruskoneen liikuttamiseen ja hakkuulaitteen käyttöön yhtäaikaisesti. LS Konepäivillä Janne Kangassalo ajaa hakkuunäytöksiä 1 h pätkissä, jolloin puuta syntyy 60 m3 ja polttoaineen kulutus on 14 l/h.

Tavoitteena tutustua Logset 8H GTE:n ohjaamoon

12 vuotias Santeri Heikkilä ja hänen isänsä Petri Heikkilä pysähtyvät katsomaan Janne Kangassalon työskentelyä. Petri Heikkilä kertoo, että yksi messupäivän tavoitteista on päästä tutustumaan Logset 8H GTE:n ohjaamoon. Harvesterin pysähdyttyä isä ja poika saavat molemmat kiivetä ohjaamoon. Santeri Heikkilä pääsee myös harvesterin kyytiin, kun Janne Kangassalo lähtee tekemään seuraavaa hakkuunäytöstä.

- Tämähän on avara, Santeri Heikkilä kehuu ohjaamoa.

- Ja täältä on hyvä näkyvyys, huomioi Petri Heikkilä.

Joukko nuoria miehiä pysähtyy vuorostaan ihailemaan, kuinka suuria lasteja Juha Mäntylä ajaa Logset 5F GT kuormatraktorilla. Kun Juha Mäntylä pysäyttää koneen nuoret miehet tenttaavat häntä kysymyksillä. Juha Mäntylä kertoo Logset 5F GT kuormatraktorin olevan kevyt ja polttoainetehokas. Kuormatraktori toimitettiin Mäntylälle kesällä 2017. Hän kertoo, että sillä ajelee pääasiassa kuski Juha Leppälä, joka on myös siihen erittäin tyytyväinen.

Uutiset
06/07/2017

Jussi Malmi Logsetin toimitusjohtajaksi

Master of Business Administration MBA, insinööri Jussi Malmi, 47, on nimitetty 1.9.2017 alkaen Logset Oy:n toimitusjohtajaksi.

Toimitusjohtaja Malmi on koulutukseltaan insinööri  ja MBA.  Hän siirtyy tehtävään Fortaco Oy:n Senior Vice President asemasta. Fortacolla hän vastasi työkoneiden hyttien tuotannosta, sekä työkoneiden asennus- ja kokoonpanoliiketoiminnoista.  Malmilla on vankka kokemus metsäkonealalta. Hän on toiminut vuosia John Deere Forestryn ja Timberjackin ylimmän johdon tehtävissä Suomessa ja Kanadassa, viimeksi John Deere Forestryn General Managerina vuosina 2010 – 2013.

-Olen erittäin iloinen paluustani takaisin metsäkonealalle ja liittyessäni Logsetin osaavaan tiimiin. Yhtiö on mielenkiintoisessa käännekohdassa ja uudet dealer sopimukset yhdessä viimeisimpien tuotelanseerausten kanssa antavat tukevan pohjan toteuttaa yhtiön kasvustrategiaa ja palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin, Jussi Malmi sanoo.

Logsetin hallitus on erittäin tyytyväinen saadessaan Malmin yhtiön toimitusjohtajaksi.

-Jussi on arvostettu ja osaava metsäkonemies, jolla on lähes kahdenkymmenen vuoden välitön kokemus CTL-koneiden globaalista busineksesta erittäin monenlaisissa tehtävissä.  Logsetin kasvustrategia ja meno USA:n markkinoille edellyttää meiltä voimakasta panostusta osaamiseen kaikilla osa-alueilla, Jussi Malmi voi johtaa organisaation kasvua kokemuksellaan ja energisyydellään, sanoo Logsetin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nikkanen.

Uutiset
01/06/2017

Logset-koneet saivat uuden värin

TYYLIKÄS MUSTA OHJAAMO ALAN AMMATTILAISILLE

Metsäkoneissa uusi ohjausjärjestelmä ja ajokokemuksen mullistavat ohjaimet

Suomalainen metsäkonevalmistaja Logset Oy juhlii 25-vuotis syntymäpäiväänsä uusimalla metsäkoneiden värin tyylikkääseen mustaan. Kuormatraktori ja harvesteri saavat molemmat mustat ohjaamot. Kuormatraktorin puskurin ja konepellin suojan ulkonäköä on myös päivitetty. Uusien mustien koneiden valmistus on jo aloitettu, ja ensimmäiset mustat metsäkoneet esitellään kesäkuun alussa Ruotsissa järjestettävillä Elmia Wood messuilla.   

- Asiakkaamme toivoivat tyylin päivitystä ja päätimme kuunnella heitä. Musta väri on aina tyylikäs ja se on helpompi ylläpitää. Nyt kun tämä uusi ulkonäkö on lanseerattu, hopeanharmaa ohjaamo ei ole enää saatavilla, sanoo myyntijohtaja Pascal Réty.

Uuden ulkonäön lisäksi mustissa metsäkoneissa on Logsetin kuormatraktoreille ja harvestereille kehittämä ohjausjärjestelmä: Total Operation and Control (TOC 2). Ohjausjärjestelmän graafinen ilme ja valikot on uusittu kokonaan, jotta TOC 2 :n käyttö olisi nopeaa ja intuitiivista.

Metsäkoneiden ohjausjärjestelmän lisäksi Logset on kehittänyt uuden mittausohjelman harvesteripäille :

Total Operation and Control – Measuring Device 2 (TOC-MD 2). Molemmat järjestelmät ovat Linux-pohjaisia ja edustavat alkuperäisen ohjelman seuraavaa sukupolvea.

Uuden ohjausjärjestelmän rinnalla Logset esittelee metsäkoneen ajokokemuksen mullistavat ohjauspaneelit. Ohjaimien muotoilu on alan paras ja se on luonnollisesti mallisuojattu. Uusien ohjaimien avulla kuski ohjaa koneen ohjausjärjestelmää ja nosturia saumattomasti. Harvesterin yhdessä sauvaohjaimessa on 13 painiketta, eli kahdessa sauvaohjaimessa on yhteensä 26 painiketta.

- 25 vuoden jälkeen tiedämme, kuinka tärkeää kuskin ajomukavuus on. Uusissa ohjauspaneeleissamme sekä rannetuen että paneelin korkeus ja kulma ovat erikseen säädettävissä. Näin ollen ohjauspaneelit mukautuvat eri ajotyyleihin, Réty selittää.

Tuotekehitykseen panostaminen on ollut vuosien saatossa yhtiön selkeä linja. Logset lanseerasi maailman ensimmäisen hybridiharvesterin, Logset 12H GTE Hybridin, kiltin jättiläisen. Harvesteri on ympäristöystävällinen ja voimakas kuin jättiläinen. Hybriditekniikan ansiosta se vähentää hiilidioksidi-päästöjä kolmanneksella per tuotettu kuutiometri. Keväällä 2017 yhtiö lanseerasi kaksi uutta harvesteripäätä : TH85 ja TH65 Euca. Harvesteripää TH85 sopii hybridiharvesteriin.